OM BOGEN

Med SMUK KØKKENHAVE tager landskabsarkitekterne Jacob Fischer og Louise Risør dig med på en haverejse til ti af Europas kendte og mindre kendte haver, hvor køkkenhaven spiller hovedrollen. Med afsæt i de mange referencer har forfatterne designet ti konkrete forslag til indretning af en helt almindelig villahave. Forslag, hvor køkkenhaven både er til pryd og nytte og spiller en central rolle i havens samlede komposition.

Langt de fleste villahaver har en stor græsplæne på havens bedste plads, med masser af sol, lys og luft. Det ideelle sted for en køkkenhave. Det er på denne plads, at det nye køkkenhaveliv kan opstå.

SMUK KØKKENHAVE viser en vej, hvor du kan være sammen med din familie om en meningsfuld hobby, der på en og samme tid holder dig i form, giver sjælen ro og skaffer de efter- tragtede gode og sunde råvarer på bordet på en bæredygtig måde.

SMUK KØKKENHAVE er rigt illustreret med foto og planer, som kan inspirere dig til at starte din egen køkkenhaverevolution. 

SMUK KØKKENHAVE kan købes her:

Forbilledlige haver

Tag med på en haverejse til ti forbilledlige haver i Europa og lad dig inspirere, forbløffes og fortrylles. SMUK KØKKENHAVE viser i tekst, fotos og planer ti haver som alle har køkkenhaven i centrum.

Rundt omkring i verden findes et stort antal haver, hvor køkkenhaven spiller en vigtig rolle i hele havens komposition. Vi har samlet ti forbilledlige eksempler på haver fra Danmark, Sverige, England, Tyskland, Slovenien, Frankrig og Marokko. Eksemplerne rækker fra slotshaver til privathaver, fra landet og ind i byen. En sanselig rejse, hvor duft, form og farve bindes sammen af dyrkningsglæde. Et overflødighedshorn der fortryller, forbløffer og betager. Og selv om skalaen på forbillederne oftest er større end villahavens mere beskedne areal, er det stadig en uendelig kilde til inspiration.

  • Vores egen have i Ålsgårde
  • Villandry Slotshave i Loiredalen
  • Läckö ved Vänern
  • Gravetye Manor i Sydengland
  • Fredensborg Slot
  • Hindsgavl Slot i Middelfart
  • Landbohaven i Den Fynske Landsby
  • Hotel La Mamounia i Marrakech
  • Køkkenhaver i Ljubljana
  • Prinzessinnengärten i Berlin

En have - ti eksempler

I SMUK KØKKENHAVE har vi designet ti haveforslag til en almindelig villahave.

Lad dig inspirere til fornyelser af hele eller dele af din have og kom godt fra start med dit nye køkkenhaveliv.

I 1966 udkom bogen 39 haveplaner - typiske haver til et typehus af landskabsarkitekt og professor C.Th. Sørensen, hvor forfatteren illustrerer 39 forskellige forslag til at give den almindelige typehushave karakter. Flere af haveplanerne indeholder køkkenhaver, men det er ikke der, Sørensen har sit fokus. I dette afsnit har vi fortsat i C.Th. Sørensens fodspor ved at tage en helt almindelig villahave under behandling. Med afsæt i de foregående ti referencehaver kommer vi med konkrete forslag til, hvordan vi kan disponere havearealet og anvende klassiske referencer til at skabe vores egne smukke køkkenhaver. Vi har valgt at illustrere forslagene i den samme villahave på 1.000 m2 uden store terrænforskelle og med et standardhus på 150 m2 samt en garage. Ti forskellige bud på karakterfulde haver, tilpasset den typiske villahave. Alle med køkkenhaven i centrum.

Havens elementer

Hvordan indretter man en have fra bunden? Hvilke elementer er vigtige og hvordan sættes de sammen til en helstøbt og harmonisk komposition.

SMUK KØKKENHAVE fortæller i ord og billeder om de grundlæggende principper for indretning af en have.